maandag 1 juni 2009

11 juni 4e mantelzorglezing

Binnenkort (op 11 juni) wordt in Rotterdam de vierde mantelzorglezing gehouden, met als thema "Over werk en mantelzorg". Het onderwerp van deze belastende taken-combinatie sijpelt toch steeds vaker door, ook bij "buitenstaanders": Rinnooy-Kan is toch niet een naam die we kennen uit het "softe" cicuit...

Tijdens deze mantelzorglezing zal ook de "Taskforce Deeltijd plus" aanwezig zijn, de club die (gefinancierd met heel veel overheidsgeld natuurlijk) onderzoekt welke belemmeringen met name vrouwen ervaren om grotere (deeltijd)banen te accepteren, en ook onderzoekt wat daaraan te doen valt.

Als mantelzorgmakelaar zie ik het als mijn missie om ook naar zo'n instantie voortdurend de mantelzorgtaken voor het voetlicht te schuiven. Ik beschouw het dan ook als een persoonlijk succes dat de link tussen "mantelzorg en werk" en de "taskforce deeltijd plus" is gelegd. We moeten onophoudelijk de boodschap uit blijven zenden dat de combinatie mantelzorg en werk ondersteuning behoeft van de overheid.

Dat kan ook vorm krijgen in de vergoeding van de diensten van de mantelzorgmakelaar, die de last van mantelzorgers verlicht door de bureaucratische voetangels uit de mantelzorg te verwijderen. De besparingen die mantelzorgers de zorg opleveren zouden hiervoor ruimschoots toereikend moeten zijn!

2 opmerkingen:

Unknown zei

Waar wordt deze lezing gehouden en door wie, vanuit welke organisatie(s)

Anoniem zei

Hoi Corien,

de lezing is op 11 juni om 16.00 uur in het World Trade Center in Rotterdam.
Meer info vind je op www.expertisecentrummantelzorg.nl

groet
Freke Schoemaker