woensdag 3 juni 2009

Erkenning voor problematiek van werkende mantelzorgers!

Staatssecretaris Bussemaker beloonde vandaag een aantal bedrijven die in hun personeelsbeleid aandacht besteden aan mantelzorgers. Tijdens een bijeenkomst in het ministerie van VWS, kreeg een aantal werkgevers van Bussemaker de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’.

Eén op de acht werknemers in Nederland is mantelzorger en combineert werk met intensieve zorg voor een naaste. Bedrijven moeten daar beter rekening mee houden: bijna de helft van de werkende mantelzorgers ondervindt problemen bij het combineren van werk en zorg.

VWS ondersteunt de landelijke organisatie Werk&Mantelzorg die, samen met werkgevers streeft naar een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat. De staatssecretaris zet bovendien bedrijven in als ambassadeurs die het thema Werk&Mantelzorg meer bekendheid willen geven. Roger van Boxtel – directievoorzitter van Zorgverzekeraar Menzis - en Marion Stolp – hoofd Human Resources van de Isala Klinieken – tekenden ervoor om, als ambassadeurs, niet alleen in hun eigen bedrijf aan de slag gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid, maar zullen ook in de landelijke media gaan optreden als promotors van het thema werk en mantelzorg.

Familycare Support wijst (werkende) mantelzorgers de kortste weg naar het juiste loket in het oerwoud van de zorg, en neemt regeltaken over.

Wilt u reageren? Mail naar redactie@familycaresupport.nl of bel: 06.4045.2425

Misschien overweegt u om een PGB aan te vragen? Of wilt u meer weten over zorg? Op www.pgb-aanvragen.nl kunt u de gratis handleiding "Een PGB aanvragen in elf stappen" bestellen. U kunt hiervoor ook gebruik maken van de nevenstaande button.

Geen opmerkingen: