donderdag 23 juli 2009

Uitgekookt of toeval?

"De Oisterwijkse fractie Gemeente Belangen (GB) gaat sinds vrijdag 17 juli verder als de Partij Gemeente Belangen (PGB). De naamsverandering houdt verband met de naderende gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. De partij wil zich 'in een nieuw jasje' sterk gaan maken voor een betere dienstverlening door de gemeente aan haar burgers."

Een nobel streven. Maar of de afkorting PGB daarvoor nu de meest geschikte was?
Een ding is zeker : de domeinnaam pgb.nl voor een eigen website is al weg: die is al in gebruik bij de grootste vereniging van Persoonsgebonden-Budget-houders in Nederland: Per Saldo.
Die site bevat heeeeeeeeeeeel veel informatie over het pgb. Zoveel dat ik er regelmatig zo verdwaal dat ik vergeet wat ik ook alweer wilde opzoeken.

Daarom heb ik zelf maar een kleinere site over het PGB gemaakt: www.pgb-aanvragen.nl

En nu maar hopen dat de leden en de fans van de Partij Gemeente Belangen zich ook meer gaan verdiepen in de mogelijkheden en de voordelen van en PGB voor kwetsbare burgers.

Door het voeren van de eigen regie bij het inkopen van de zorg is voor veel zorgvragers, zoals bijvoorbeeld chronisch zieken, het PGB een absolute uitkomst. Door het PGB krijgen zij terecht het gevoel minder afhankelijk te zijn ondanks de zorgvraag.

Helaas denken veel ouderen dat het PGB te ingewikkeld voor ze is. Misschien omdat de informatie niet overzichtelijk wordt aangeboden?
Ook voor hen kan mijn website misschien wat meer inzicht geven in hoe het werkt.

De gratis handleiding "in elf stappen een pgb aanvragen" geeft zonder verplichtingen duidelijk aan wat er komt kijken bij een PGB, en of het wel zo ingewikkeld is als het lijkt.

Misschien overweegt u om een PGB aan te vragen? Of wilt u meer weten over zorg? U kunt voor meer informatie eens kijken op www.pgb-aanvragen.nl.

Geen opmerkingen: