maandag 9 februari 2009

Prokkelen??????

Prokkelen: laat 1000 bloemen bloeien.
Prokkels:
Prikkelende ontmoetingen van verstandelijk gehandicapten en niet-gehandicapten. Mensen met en zonder functiebeperking ontmoeten elkaar. Het lijkt heel gewoon, maar dat is het niet...
Vanaf half december werden er al door heel het land Prokkel-brainstorm-bijeenkomsten georganiseerd, om invulling te geven aan de prokkel 2-daagse 2009 op 12 en 13 juni.
Meer dan 150 personen hebben er aan deelgenomen, elke dag melden zich nieuwe belangstellenden.
Er zijn al prachtige Prokkels bedacht en ontwikkeld, sommige groot (een sportdag, een festival), andere klein (een dans voor twee, een schilder clinic). Het concept is en blijft eenvoudig: vorm een groepje van geïnteresseerden, reserveer per persoon 20 tot 30 uur (in totaal), bedenk een activiteit dicht in de buurt, die aansluit bij je eigen kennis en vaardigheden en ga die tijdens de 2daagse uitvoeren.
Samen sporten, schilderen, fietsen, wandelen, koken, toneelspelen, musiceren, fotogra-feren, met kinderen, volwassenen, jongeren, mannen, vrouwen, alles is mogelijk.
In veel plaatsen zijn al contactpersonen, waarmee je voor die desbetreffende plaats contact op kunt nemen om mee te doen met het bedenken en organiseren van een lokale Prokkel.
Freke Schoemaker van Familycare Support is contactpersoon voor Goirle.

Geen opmerkingen: