maandag 24 mei 2010

spiritualiteit in de Tweede Kamer?

Met de verkiezingen in zicht lezen we overal wel wat weer wat anders. Natuurlijk houden we in de gaten wat de plannen van de verschillende partijen voor de zorg betekenen. Daarover later meer. Eerst breng ik u graag op de hoogte van een nieuwe partij. Wie weet of we daar het heil van te verwachten hebben....:

Spiritualiteit van het hart in de Tweede Kamer? Doet in 2010 een vertegenwoordigster vanuit de spirituele wereld haar intrede in ons Parlement?

Bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer op 9 juni doet ook de spirituele Partij voor Mens en Spirit mee. Deze partij pleit voor een "politiek vanuit het hart", en wil onder andere opkomen voor een ander onderwijs, voor alternatieve geneeskunde en voor een menselijke(r) zorg. De lijstaanvoerder van lijst 14 (ofwel de nr. 1 van deze lijst) is Lea Manders. Omdat ik nog nooit gehoord heb van deze partij en ik wel graag eens een ander verhaal hoor dan het haantjesdebat van de huidige politieke leiders gun ik dit nieuwe initiatief hier met genoegen een bescheiden podium.

De kernwaarden die in hun visie staan beschreven lijken wel uit een andere wereld te komen:

Partij voor Mens en Spirit wil een nieuwe spirituele politieke dimensie introduceren. De vier peilers liefde, authenticiteit, bewustzijn en holisme - ofwel het besef van eenheid - zijn belangrijke uitgangspunten en toetsstenen voor onze visie en beleid.
Uitgangspunt voor beleid en handelen is liefde en respect voor alles wat er is. In de praktijk betekent dit dat natuurlijke menselijke kwaliteiten als compassie, verantwoordelijkheid, zorg en verbondenheid ten grondslag zullen liggen aan ons politieke denken en handelen.

Zie voor veel meer bijzonderheden over deze partij, die het over een andere boeg wil gooien: www.mensenspirit.nl

Geen opmerkingen: