zondag 22 maart 2009

Dag van de Zorg of toch liever MADD?

Zaterdag 21 maart 2009 - Dag van de Zorg
Talloze zorg-instellingen en -organisaties stelden zaterdag hun deuren open om belangstellenden een blik "in de keuken" te gunnen. Op dit moment valt er nog niet veel te zeggen over de opkomst en de belangstelling, maar gezien de vele initiatieven die vorig jaar bezoekers trokken kan het bijna niet teleurstellend zijn geweest. Of het zou moeten zijn vanwege het prachtige weer, waardoor misschien velen toch liever naar buiten trokken in plaats van naar een zorg-instelling.
Ook viel de open dag samen met "Make a difference day" (MADD): de landelijke promotie-campagne voor vrijwilligerswerk. Twee goede initiatieven, die echter ook wel in elkaars vaarwater zouden kunnen zitten. Immers: er is veel breder vrijwilligerswerk te doen dan alleen in de zorg. Maar beide dagen zouden elkaar ook kunnen versterken: ook in de zorg is dringend behoefte aan meer vrijwillige handen aan en rond "het bed".
Alhoewel het bed: het zijn juist de activiteiten die buiten het bed plaatsvinden waar vrijwilligers bij nodig zijn, ook om mantelzorg te verlichten: helpen bij maaltijden, bij ontspanning, naar buiten voor een wandeling of een spelletje doen. Of gewoon er zijn, een hand vasthouden en samen koffie drinken...
Ben je je baan kwijtgeraakt door de recessie? Overweeg eens om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten door jezelf "om te scholen" naar de zorg: daar zijn nog banen genoeg vacant! Geen ervaring? Die kan je dus opdoen door vrijwilliger te worden. Je zult met open armen worden ontvangen!

Geen opmerkingen: